Stage lopen doe je niet alleen.

Daarom heb ik, Paula van der Born, medio 2018 Spaanzy opgericht.  Mijn motivatie is om iedere student een geweldige tijd in Sevilla aan te bieden. Ik heb het altijd zo fijn in Spanje en dat gevoel gun ik anderen ook.

 

Ruim 16 jaar heb ik als stagecoördinator op een mbo school in Utrecht gewerkt. Mijn taak was het matchen van studenten naar een passende stage. Ook bezocht ik regelmatig studenten bij hun stage in binnen- en buitenland.

 

Meestal ben je erg gemotiveerd om in het buitenland stage te gaan lopen maar weet je vaak niet goed genoeg hoe het aan te pakken. Je kunt zelf proberen een stageplaats te vinden via stagemarkt of google. Soms heeft je opleiding ook contacten in het buitenland. Mijn ervaring is dat het lastig kan zijn een passende stage vinden. Nog afgezien van je kostbare tijd die je erin steekt. Ik zet mij graag voor je in, met een goed resultaat.

 

Na mijn middelbare school heb ik een “tussenjaar” genomen en heb ik in Londen gewerkt. De huisvesting was ontzettend vies en het bemiddelingsbureau heeft ervoor gezorgd dat ik een andere plek kreeg. Ik was opgelucht dat het bureau dit voor mij had geregeld.

Het buitenland smaakte naar meer en ben op talenreis geweest in Salamanca en Sevilla. Veel mensen leren kennen binnen de school en veel contact gemaakt met de locals. Ik heb volop genoten van de tijd in Spanje. Het buitenleven, het lekkere eten, de internationale contacten, de Spaanse muziek en de zon. Het was een tijd om nooit meer te vergeten.

 

Ik begeleid je graag naar een kwalitatief goede stageplaats. Bij het matchen houd ik rekening met je eisen en wensen maar zeker ook je persoonlijkheid. Het is belangrijk dat je je op je stage en taalreis thuis voelt en daardoor kunt groeien.


Stage lopen doe je niet alleen. Daarom werkt Spaanzy samen met locals. De stagecoördinator in Sevilla is Annemieke van der Schans

 

"Ik woon sinds 2007 in Sevilla. Ik leerde een jaar eerder mijn Sevillaanse vriend kennen in Nederland die daar op vakantie was.

In Nederland heb ik de Pabo gedaan en daarna pedagogiek gestudeerd en ben werkzaam geweest in het Basisonderwijs.

Spanje is altijd mijn vakantieland geweest en het leek mij altijd heerlijk om daar te mogen wonen. En die droom kwam uit…

Intussen hebben we twee kinderen gekregen, ik heb hier in Spanje de Master Orthopedagogiek afgerond en ben werkzaam in het onderwijs. Ik werk met basisschoolkinderen en jongeren in het voortgezet onderwijs.

Hiervoor heb ik jaren in het bedrijfsleven gewerkt en zelfs gedurende vijf jaar een eigen bedrijf gehad, daardoor heb ik veel contacten op kunnen bouwen en ben ik thuis in verschillende sectoren.

Als stagecoördinator in Sevilla draag ik zorg voor het begeleiden van studenten op hun stageplek. Het is voor studenten fijn een Nederlands contactpersoon te hebben in hun stagestad, dat geeft vaak een veilig en gerust gevoel.

Ik kan uit ervaring zeggen dat Sevilla de perfecte stad is, de cultuur, het klimaat en er is van alles te beleven. Bovendien is het een zeer veilige stad waar je je meteen thuis voelt. ¡Bienvenidos!"