Waarom Sevilla?

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië in het zuiden van Spanje. Het weer is altijd lekker. De zomers zijn heel erg warm maar de winters daardoor zacht en mild. Zo is het bijvoorbeeld in oktober nog 25 graden! Sevilla is een echte Spaanse stad. Het is belangrijk dat je graag een woordje Spaans wilt leren spreken.

 

Sevilla is een echte studentenstad en daardoor erg levendig. Er zijn veel trendy barretjes waar je voor weinig geld lekker en gezellig kunt eten. Ook kun je goed uitgaan in één van de vele clubs. Er zijn mooie parken waar je lekker kunt chillen met je huisgenoten of collega’s.

 

Sevilla is ook bekend door de flamenco. Er wordt altijd wel ergens muziek gemaakt en gedanst. In april is er zelfs een hele feestweek, la feria de abril.

 

Sevilla is een compacte stad, je kunt alle stadsdelen goed bereiken met de bus, metro en zelf de fiets! Sevilla heeft een eigen vliegveld, bus- en treinstation. Het strand is ongeveer op een uurtje afstand met de bus. Ook de andere steden in Andalusië zoals Cádiz. Málaga, Cordoba en Granada zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Logisch dat Spaanzy in Sevilla zit !